Persoane interesate

miercuri, 12 octombrie 2011

Mormantul Maresalului Ion Antonescu - Cateva date despre trupul maresalului dupa plecarea la Ceruri

Conformându-se dispozitiunilor articolului 19 din Regulamentul No. 12/1942, Comandantul Grupei a comandat pregatirea armelor, ochirea si focul, care s-a executat cu arme de tip militar.
Dupa încetarea focului. Domnul Medic legist Doctor Alexandru Gr. Ionescu, constatând ca cei executati dadeau înca semne de viata. Comandantul Grupei de executie a executat loviturile de gratie, tra­gând cu revolverul în capul fiecarui condamnat.
La ora 18,12 Domnul Medic legist a constatat moartea tuturor celor patru condamnati mai sus aratati, prezentându-ne separat actul sau de constatarea mortii, act ce se anexeaza în original prezentului proces-verbal.
Cadavrele condamnatilor executati au ramas pe loc timp de o ora sub paza unei garzi formata dintr-un sef si opt gardieni publici.




La orele 19,15, cadavrele au fost luate în primire de Domnul Procuror Gheorghe Sandulescu, pe care l-am însarcinat sa procedeze la perchezitionarea lor si sa dreseze proces-verbal de cele ce va con­stata. Dupa aceasta Domnia sa a luat masuri pentru transportarea cadavrelor la Crematoriul Cenusa din Bucuresti în vederea incine­rarii lor, urmând ca, potrivit dispozitiunilor primite de la Domnul Prim Procuror Jean Nicolau, sa se dispuna ulterior asupra eventualei lor predari catre familiile respective.
Mentionam ca dintre rudele celor executati. Doamna Lita Colonel Savovici-Baranga, mama lui Ion Antonescu, si Doamna Doctor Gabriela Paraschivescu-Vasiliu, sotia lui Constantin Z. Vasiliu ne-au spus (sic) prin Domnul avocat Constantin Paraschivescu-Balaceanu câte o petitiune prin cari solicitau fie sa li se predea cadavrele, fie - în caz de incinerare - sa li se predea urnele cu cenuse.
Aceste cereri se anexeaza de asemeni la prezentul act.
Mentionam în mod expres ca, pâna în momentul executarii, nici unul dintre condamnati nu ne-a încredintat nici un fel de înscris sau vreun obiect.
La ora 20, s-a parasit de noi si de domnul grefier incinta închi­sorii militare Jilava.
Drept care am încheiat prezentul proces-verbal în patru exem­plare, urmând ca, potrivit art. 22 din Regulamentul No. 12/1942, primul exemplar sa fie trimis Tribunalului Poporului din Bucuresti, Comple­tul I de judecata, spre a fi atasat la dosarul cauzei, al doilea exemplar

a fie trimis Ministerului Justitiei, al treilea exemplar sa fie pastrat în arhiva Parchetului Tribunalului Ilfov, iar al patrulea exemplar sa fie trimis Domnului Comandant al închisorii Militare Jilava, pentru a-l trimite Oficiului Starei Civile pentru înscrierea mortilor în registrele starii civile.
Se va raporta Ministerului de Justitie ca cei patru condamnati despre care se vorbeste în prezentul act au fost executati.
PROCUROR                                  PROCUROR ASISTENT
Alfred V. Petrescu                       Gheorghe Sandulescu
Acesta este actul care marcheaza sfârsitul tragic al unuia dintre cei mai mari patrioti români.
Asasinii Maresalului Ion Antonescu nu trebuie considerati cei care au pus în executarea hotarârea de condamnare la moarte.
Am convingerea ca procesul verbal nu reproduce, cu fidelitate absoluta, modul în care s-a desfasurat executia. Unele detalii, supara­toare pentru cei care au pus la cale aceasta înscenare judiciara, mai mult ca sigur, nu au fost consemnate.
Se pune întrebarea, cine si de ce a refuzat predarea cadavrelor celor executati ori a urnelor cu cenusa rezultata prin incinerare, asa cum s-a solicitat, familiilor lor? Din dosar nu rezulta cine a rezolvat aceste cereri, absolut justificate. Nu stim pâna la ce nivel al conducerii statului au fost prezentate aceste cereri legitime. Oricum, o asemenea problema importanta si riscul rezolvarii ei necorespunzatoare nu si-1 puteau asuma decât cei care se aflau în fruntea tarii. Rezolvarea nedreapta si profund inumana a acestor cereri nu exprima decât teama de Maresalul Ion Antonescu si dupa moarte, pe care o inspira dusma­nilor României. Teama de un eventual mormânt sau de o urna cu cenusa Maresalului.
Aceasta teama nu s-ar fi justificat, daca ar fi fost o judecata dreapta si daca Maresalul Ion Antonescu ar fi tradat într-adevar intere­sele poporului român, daca într-adevar ar fi fost judecat în numele poporului român.
"PROCESUL" MAREsALULUI ION ANTONESCU - IOAN DAN

17 comentarii:

  1. Ar fi fost mai veridic prezentarea unei fotocopii a raportului .

    RăspundețiȘtergere
  2. Trista si grea istorie avem. Plina cu tradarii

    RăspundețiȘtergere
  3. Maresalul este un erou si un sfânt.Istoria va face dreptate prin Dumne eu.Nu a fost reabilitat din cauza rapacității și lipsei de scrupule care au acaparat această țară după revoluție,lăcomia și prostia imbogățirii care au anulat valorile adevărate.Adevărații eroi nu au nevoie de cimitire.Ei vor trăi veșnic in inimile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde este înmormântat maresalulu Antonescu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde este înmormântat maresalulu Antonescu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Prin 2009 am avut ocazia sa vizitez fortul 13 Jilava, cu acordul Directorului Adjunct Caministeanu.... La acea vreme eram angajatul Penitenciaruli Jilava. Am gasit in interior coridoare cu intrarile aproape zidite, o camera cu o fereastra care efectiv nu avea usa (fereastra era la o inaltime de 2m; am facut poze bagand mana prin acea fanta de geam si le-am analizat; camera nu are efectiv usa), am gasit o camera incuiata cu un lacat mare si ruginit, camera in care erau depozitate fisele de camera ale detinutilor, aflate intr-o stare de deteriorare avansata-cu ajutorul unui bat, am scos o fisa prin vizeta: detinutul fusese incarcerat prin anii 1920-1930 daca nu ma insel... o adevarata nebuloasa acolo, in interiorul fortului. Am vazut si camera "neagra" in care a fost incarcerat Antonescu. Referitor la mormantul acestuia, inclin sa cred ca este ingropat pe undeva pe acolo, prin interiorul fortului si camera are intrarea zidita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un adevărat patriot.După revoluție,veteranii de război a realizat un bust a maresaluluiAntonescu în parcul din față unității militare. A fost turnat soclul iar în momentul care urma să fie înălțat au făcut mare scandal cei din UDMR. Atunci romanii au făcut un pas înapoi deoarece se considera criminal de război. Cred că și în prezent postamentul e tot acolo în fata fostei U.M.01328 Tg.Mureș. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ungurii sa faca reguli la ei...in tara lor...
      Nu le convine.. au libertatea de a calatori cu un bilet de dus...one way ticket.

      Ștergere
  8. TRĂIASCĂ MAREȘALUL ION ANTONESCU EROU NATIONAL

    RăspundețiȘtergere
  9. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE ! MAREȘALUL ANTONESCU SE AFLĂ INTRE ADEVĂRAȚII EROI MARTIRI AI UNUI "POPOR INGRAT".ACEST POPOR ȘTIE SĂ ONOREZE MAI REPEDE STRĂINII DE NEAM DECÂT PROPRII EROI.LA BRAȘOV IN CARTIERUL VALEA CETĂȚII SE AFLĂ UN BUST AL FOSTULUI PREMIER ISRAELIAN ITHAC RABIN! MAREȘALUL ANTONESCU NU ARE NICI MACAR O CRUCE LA CĂPĂTÂI !

    RăspundețiȘtergere
  10. Erou,dar oare cei peste 300000 de militari neechipati si neinstruiti care s au jerfit la Stalingrad si Marele Cot al Donului si pe atatea femei vaduve ramase an tara, cei peste 1ooooo de evrei si 90000 de tigani ucisi din ordinul eroului in Transnistria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai du-te bă dreacu de prost ce eşti.Mai pune mâna pe o carte prostule.Dacă era mă-ta la conducerea ţării ce sloboz făcea băi prostule? Toţi fătălăii vă daţi cu părerea.

      Ștergere